Hoppa till innehåll

Härliga nyheter att läsa

  • av

I en värld som ibland uppfattas som kaotisk så saknas det ibland riktigt goda och roliga nyheter. Här kommer tre från 2018 som förtjänar att uppmärksammas.

  • Nordkorea och Sydkorea

Hela världen höll andan när Kim Jong-Un lekande lätt hoppade över gränsen och in i Sydkorea för att ta skaka hand med President Moon Jae-In. Det som sedan hände fyllde många ögon med glädjetårar. Kim Jong Un tog Moon Jae-In i handen och ledde honom över gränsen in i Nord Korea. Ett hjärtevarmt möte som också ledde till kommande samtal om fred. Toppmötet hålls i Pyongyang.kim jong

  • Monsanto får änligen en dom

Giganten och det biotekniska företaget känt för bekämpningsmedel och genmodifiering har blivit hårt kritiserat i många år. Deras ibland brutala sätt att få sin vilja igenom har nu slagit tillbaka på dem. Ett omdiskuterat ogräsmedel, också känt som Roundup, har i många år varit sett på som ett cancerframkallande medel. För en skolvaktmästare som i sitt dagliga arbete använde detta medel att bekämpa ogräs så har kampen mot Monsanto varit hård. Efter att Dwayne Johnson fick diagnosen blodcancer så stämde han Monsanto som ansvarig då medlet som han använt anses som cancerframkallande. Dwayne Johnson vann i dagarna och Monsanto får betala skadestånd på 2,6 miljarder kronor.

  • Resebolag stöttar späckhuggare

Det värmer i hjärtat när Ving beslutar att sälja biljetter till Seaworld. Det borde varit gjorts för länge sedan, men att de nu bojkottar parken som håller delfiner och späckhuggare i små bassänger gläder inte bara djuraktivister. Även Loro Parque på Teneriffa är bojkottat av Ving och förhoppningsvis tar fler resesällskap efter. Verkställande väntas i 2019. Enda sättet att få ett stopp på utnyttjandet av djur i fångenskap är att minska penningflödet. Bra där Ving.